EF50

EF50

Новата фасадна система EF50 на Etem е напълно готова за всякакви архитектурни предизвикателства, като може да предаде на сградната обвивка едновременно гъвкавост, здравина и устойчивост.
Голямото предимство на системата е възможността да бъде избрана оптималната комбинация от профили за всеки проект. EF50 има широк избор от вертикали и хоризонтали, които изцяло покриват всички изисквания за инерционни моменти.
EF50 е система за окачени фасади от ново поколение с вертикални и хоризонтални профили с широчина 50 мм. Осигурява:
опции с капачка или структурно залепване;
възможност за остъкляване с единично стъкло, двоен стъклопакет, както и с панели;
интегриране на допълнителни конструкции и слънцезащити;
оптимално решение за вложените материали с изключително високи показатели при изпитанията;
широка гама от профили за изпълнение на персонални проектови решения
възможност за вграждане на други системи от гамата на Etem във фасадата.

Техническите характеристики на тази система са:

Въздухопроницаемост: Клас АЕ
Водонепропускливост: Клас RE1950
Устойчивост на вятър: проектно натоварване – 2.0 kN/m2, безопасно натоварване – ± 3,0 kN/m2
Устойчивост на удар: Клас I5/E5
Топлопреминаване: Uf от 1,2 W/m2.K

Галерия:

E-85

E-85

Е85 е надеждна система алуминиева дограма за изпълнение на окачени, стъклени фасади с ширина на профила 50 мм. Тази система има по-малка видима ширина в сравнение с други системи и това я прави предпочитана от архитектите. Системата има доказана въздухо – и водонепропускливост, благодарение на широки вътрешни канали на 3 нива, непрекъснати при връзката между вертикали и хоризонтали, специално проектирани аксесоари и допълнителни профили за уплътняване по периметъра на фасадата. Е-85 показва параметри надминаващи с около 40% най-строгите класове норми по Европейските стандарти и е с оптимален коефициент на топлоизолация, дори и в райони със сурови климатични условия. Това е система, която обединява различни строителни решения и предоставя на архитекта възможност за проектиране, излизащо извън конвенционалните ограничения. Атриумите, ъгловите конструкции, куполите, пирамидите и извитите конструкции могат да бъдат лесно изградени със системата Е85.

Техническите характеристики на тази система са:

Устойчивост на куршуми: Клас FB6NS
Устойчивост против взлом: RC4
Топлопреминаване: Uf=1,5W/m2K(+20°С/40°С)
Шумоизолация: Rw = 41 dB

E85 Security е окачена фасадна система, проектирана специално да осигури изключителна устойчивост против взлом и защита от куршуми. Използвана предимно при строителство на административни сгради като банки, пощенски клонове и други обекти, в които защитата е от първостепенно значение.

Галерия:

E-97

E-97

Основните предимства на вентилируемите систе ми Etem са енергоефективност, шумоизолация, пожароустойчивост, влагопропускливост. Те се постигат чрез принципа на естествената вентилация.

Вентилируемите системи Etem са разработени, за да позволяват сигурното монтиране на различни фасадни материали към строителната основа на сградата.

Etalbond

Etalbond

Etalbond® представляват композитен технологичен продукт, чийто впечатляващи свойства спомагат реализацията на креативни архитектурни дизайни. Плоските и „извитите” повърхности, изпълнени в живи цветове влагат нотка елегантност при проектирането на здания и конструкции от всякакъв тип.

Атрактивен и лесен за моделиране, etalbond® представлява най-удачното облицовъчно решение както за екстериорни, така и за интериорни повърхности при ремонтни дейности и нови конструкции. Суровината е огнеупорна, лека, твърда и устойчива; притежава добри изолационни свойства, подходящи именно при проектиране на енергийно ефективни сгради. Наред с това, инсталацията му е лесна като позволява също вариации относно оформлението му.

Etalbond® е композитен панел (тип сандвич), съставен от нетоксично полиетиленово ядро, надеждно фиксирано между фини алуминиеви листове. Композита се произвежда с различна дебелина на ядрото (2, 3 и 5mm) с алуминиеви листове със стандартна широчина (1000, 1250 и 1500 mm) и дължина между 2000-7000 mm. Именно заради това общата дебелина е 3,4 и 6 mm.

Сливането на алуминиевите листове със сърцевината се постига посредством високо компресиране, включващи три елемента (два алуминиеви листа и специално слепящо вещество придружено с полиетилена), извършено между притискащите ролки. Финалният резултат е здрав и изключително устойчив плосък лист от композитен материал.

Etalbond® е идеалното решение за приложение в екстремни атмосферни условия (замърсени градски и индустриални среди) като почистването им е безпроблемно.

Дизайнът на дадена сграда лесно може да характеризира цяла една площ и дори град. Ето защо, съвременните иновативни дизайни превръщат etalbond® в съвършения избор и източник на вдъхновение за архитектите. С помощта на etalbond® пунктовете за пътни такси, бензиностанции, индустриалните сгради, тунелите и т.н. лесно може да се слеят с естествената ни среда. И в това отношение, etalbond® може да предложи идеалното решение.

Предимства

Основните предимства на etalbond®, чийто ненадминати специфики заместват изцяло традиционните строителни материали, са следните:

 • Забележително отношение между устойчивост и тегло
 • Подобрена якост
 • Семпли техники за оформяне
 • Бърза инсталация
 • Намаляване времето за завършване на проекта
 • Устойчивост на екстремни атмосферни влияния и високи/ниски температури.
 • Продължителните тестове, осъществени по време на работния процес, гарантират високата резистентност на материалите към тежки атмосферни условия
 • Отлични UV х-ки, цветът се запазва при продължително излагане на слънце
 • Лесна поддръжка – устойчивост на замърсявания и соли; резистентност към алкални и киселинни среди
 • Лесно почистване на панелите с помощта на почистващ препарат, деликатен към гладки повърхности
 • Дългосрочна експлоатация
 • Извитите и плоски повърхности, решени в изкрящи нюанси допринасят за елегантността на конструкциите и зданията от всякакъв тип.

Etalbond® представлява само поддържащ се панел с особено впечатляваща степен на устойчивост, леко тегло и ненадмината гладкост. Този семпъл, но изключително гъвкав материал, бива идеалното решение за постигане на елегантен и атрактивен архитектурен дизайн, предназначен за ниски и високи постройки, покривни ръбове, интериори, сенници и фасади.

Други възможни сфери на приложение:

 • Ремонти на сгради
 • Вътрешни прегради
 • „Изкуствени ”тавани
 • Автобусни/Самолетни/Железопътни терминали
 • Бензиностанции
 • Обличания на колони
 • „Извити ”фасади
 • Обличане на сгради около входни врати
 • Метро станции
 • Контейнерни конструкции
 • Архитектурни облицовки
 • Щандове за изложения
 • Поставяне на табели и др.

Високата издръжливост и лекото тегло на панелите etalbond® биват подходящи за проектирането на жилищни проекти от всякакъв тип. etalbond® представлява строителен материал, лесно трансформируем до малки размери, който позволява още разнообразни опции, касаещи формата, която заема, в сравнение с редица други конкурентни строителни материали.

Несъмнено, облицовъчната система etalbond® може чувствително да осъвремени естетичния вид на всяка занемарена сграда и съответно да подобри нейната себестойност.