Подпрозоречни дъски

ПЕРВАЗИ И КОЗИРКИ

Изборът на прозорци не се свежда само до избор на профил и стъклопакет. Предлагат се аксесоари, които не само придават завършен вид на Вашия прозорец, но и допринасят за общия вид на интериора Ви.

Прозорците отвън могат да се завършат с алуминиева козирка /или ПВЦ козирка/. Тя е важна, за да се ограничи притока на вода при валежи към прозореца и евентуалното й проникване към помещението. При Алуминиевите козирки е налична богата гама от цветове по RAL , както и дървесни имитации – златен дъб, орех , венге и др.

Външни первази

Подпрозоречният перваз предпазва от навлизане на вода под профила на дограмата и поставянето му е препоръчително. Външните первази на прозоречните системи се изработват задължително от алуминий, тъй като този материал е по-малко податлив на атмосферните влияния. Поставянето на външен перваз ви спестява обработването на зида отвън със строителни материали. Первазът спомага и за по-ефективно водоотвеждане на влагата, тъй като има изразен фабричен наклон.

Външни козирки

За козирки се използват същите водоотвеждащи дъски, които служат за външни первази. Козирките имат преди всичко защитна функция и предпазват от оттичане на вода от етажите над поставената дограма и покривните конструкции.

Предимства на подпрозоречните первази и козирки:

  • лесни за монтаж и поддръжка
  • високоустойчиви на надраскване и механични повреди
  • силно устойчиви на нагряване
  • устойчиви на влага и ултравиолетови лъчи

Освен описаните в приложения каталог козирки, можем да предложим нестандартни размери по Ваше изискване и чертеж.

Галерия: